AyNa Astroloji
TAŞLARIN DİLİ
Necef Taşı
Diğer İsimleri : Kristal Kuvars, Necef Taşı, Kaya Kristali
Kimyasal Grubu : Silikat
Yapısal Görünümü : Saydam ve Yarısaydam
Parlaklığı : Camsı
Alt Türleri : Pembe Kuvars, Rutil Kuvars, Dağ Kristali,
Uyumlu Olduğu Unsur : Ateş
Uyumlu Olduğu Çakra : Güneş Sinirağı Çakrası (Solar pleksus), Kalp Çakrası, Alın Çakrası (Ajna),Tepe Çakra ( Taç )
Uyumlu Olduğu Burç : Koç, Boğa, Yengeç, Kova ve Balık
Rengi : Renksiz, beyaz, pembe
Sembolü Olduğu Hususlar : Kainatın sonsuz gücü, Gizli güç
Necef Taşının Çıkarıldığı Yerler: Necef Taşı’nın en önemli kaynakları, Brezilya Rio’da bulunur. Kaliteli Necef kaynakları ise Fransa ve İsviçre başta olmak üzere Alp’lerde çıkarılmaktadır. Hindistan Madagaskar, Rusya, Güney Afrika, Uruguay ve ABD de Necef çıkarılan ülkelerdir.
Kristal Kuvars taşının asıl söyleniş biçimi kuvars kristali'dir. Fakat genelde kristal kuvars olarak söylendiğinden dolayı, farklı bir taş olarak algılanmaması için bizde bu şekilde kullandık.
Dünya üzerinde çok geniş bir alana yayılmış, yer kabuğunun %10'dan fazlasını oluşturan sert ve katı bir mineral grubudur. Altıgen prizmalar şeklinde kristallerdir. Çoğunlukla içinde donmuş bir su damlası vardır ve kırıldığında tekrar suya dönüşür.
Yüzyıllardır sihir ve tedavi alanlarında kullanılan kuvars kristali oksijen ve silikonun bileşenlerinden oluşur. Günümüzde de tedavi nitelikli taşların başında gelir. Kristal kuvars terimi, tek bir çeşit taşı değil çok geniş bir taş ailesini tanımlar. Bu ailenin üyelerinin bir kısmı kendi bağımsızlıklarını ilan ederek kendi isimleriyle anılır hale gelmiştir. Ametist, Sitrin, Kan Taşı, Krizopraz da bu aileden bazılarıdır.
Bildiğimiz şeffaf kuvarsa halk arasında kaya kristali denildiği gibi pembe kuvarsa da aşk taşı denir. Onu üzerinde taşıyanı öfkeden, suçluluktan, korku ve kıskançlıktan koruduğu ve kısırlığa karşıda yararlı olduğu kabul edilmiştir. Pembe kuvars genellikle Brezilya ve Madagaskar Cumhuriyetinde bulunmaktadır.
Endüstriyel alanda, elektronik iletici ve ayrıştırıcı olarak kullanıldığı gibi saatlerde, deterjanlarda, diş macunlarında, cam ve elektrik ışıklandırmalarında kullanılmaktadır. Metafiziksel anlamda kuvvetin ve gizli gücün sembolüdür. Doğanın enerjisini içinden geçirip iletir. Kainatın sonsuz gücünü temsil ettiğine ve taşıyanın bu gücü kavrayabileceğine inanılmıştır. Eski çağlarda yağmur yağması için edilen dualarla birlikte kuvars kristalleri kullanılmıştır.
Necef Taşının Özellikleri:
Kristal Kuvars ve Kaya Kristali olarak da adlandırılan Necef taşı, adını Irak’ın aynı adı taşıyan Necef şehrinden almıştır. Bölgeye, yılın belli zamanlarında yağan dolu tanelerinin içerisinde bulunan sıvının dağın oluklardan dağa akması ve orada sertleşip donmasıyla oluşur. Bu özellikleriyle mucizevi bir taş olarak kabul edilir. Oluşum şartları oldukça zorludur ve bu nedenle günümüzde nadir bulunan cevherlerden biridir.
Renksiz, berrak ve temiz görünümlü bir taştır. En saf kuvars formudur. Sahip olduğu parlaklık ile cama benzer ancak camdan çok daha serttir. Çoğunlukla içerisinde, donmuş su damlası bulunur ve kırıldığında tekrar suya dönüşür. Bu nedenle doğanın enerjisini içinden geçirip ilettiğine inanılır. Necef taşı taşıyan kimselerin ise doğanın gücüne sahip olduğuna.
Çok uzun yıllar evvel keşfedilen taş, keşiften bu yana çeşitli süs eşyaları, ziynet eşyaları ve mücevherat yapımında kullanılmıştır.
Bunun yanında, bazı hadislerde, Necef Taşı’na bakmanın Kabe’ye bakmak kadar sevap olduğu dile getirilmiştir. Bu nedenle, hem fiziksel özellikleri bakımından hem de dini açıdan kıymetli bir taştır.
Dağ kristali de denilen bu taşın, oluşum koşulları nedeniyle insana ferahlık ve huzur verdiği bilinmektedir.
Necef Taşı Faydaları
Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi pozitif enerjiyi toplar, aktive eder ve biriktirir. Düşünce formlarını aktive öden bir özelliği de vardır. Kuvars kristalinin bilinen diğer faydaları;
Duygusal dengeleyicidir. Beyin fonksiyonlarını uyarır.
Güç ve canlılık kaybına karşı koruma sağlar.
Cep telefonu, telsiz gibi cihazlardan yayılan radyasyonu toplar.
Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir.
Tene temas ettirerek kıyafet altında taşındığı taktirde, kişiyi diğer insanların negatif enerjisinden korur. Pozitif insanlar içindeyseniz taşınızı görünür şekilde takın. Böylece çevrenizdeki insanların pozitif enerjisini toplar.
Grip, baş ağrısı ve migrene iyi gelir. Baş ağrısını hafifletici özelliği vardır.
Sindirim ve kan dolaşımı sistemini sağlıklı tutar, hastalanırsa iyileştirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalbi güçlendirdiği, bitkinliği giderdiği ve tansiyon düşüklüğünü önlediği bilinmektedir.
Göz için sağlıklıdır. Kartal görüşü ve gücü verir.
Necef Taşı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Eğer kristalinizi çok uzun süre kullandıysanız enerjisi tükenebilir. Toplamış olduğu negatif enerjiyi size aktarmaya başlar. Bunu baş ağrısı, mide bulantısı şeklinde hissedersiniz. Bu durumda kristalinizi tekrar kullanmadan önce bir gece toprağa gömerek temizlemeniz gerekir.
Kristalinizi bir ametistin yanında bırakmanız da temizlenmesini sağlar. Bunun için iki kristal alıp, birini temizlerken diğerini kullanabilirsiniz. Temizlediğiniz bir kristale başka insanların dokunmasına izin vermeyiniz.
Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, yeni satın aldığınız bir kristali kullanmadan önce mutlaka bir gece toprağa gömerek üzerindeki negatif enerjiden arındırın.
Kristaller onun enerjisine alışık olmayanlarda ilk başlarda baş ağrısına sebep olabilir. Böyle bir durumda ara sıra kristalinizi çıkarın. Ancak enerjisine alıştığınız zaman sürekli olarak takabilirsiniz.
İçi berrak olan kuvarsa Erkek Kuvars içi dumanlı olan kuvarsa Dişi Kuvars denir. Kristal kümelerinde genelde ikisi bir arada bulunur. Erkek kuvars berrak oluşu nedeniyle zihinsel karışıklık ve karamsarlık yaşayan kişiler üzerinde, olumlu bir etki yapar. İnsan üzerinde uyarıcı, harekete geçirici bir etkisi vardır. Dişi kuvars ise donuk bir yapıya sahiptir. Görünüşü erkek kuvars kadar güzel olmasa da çok daha fazla özelliğe sahiptir. Zihinsel, duygusal yada fiziksel bir eylem sonucu oluşan şiddetli baş ağrılarında ağrıyı azaltır.
Necef taşından yapılan tesbihler, “padişah tesbihi” olarak da bilinir. Özellikle Osmanlı Devleti döneminde padişahlar için işlenen tesbihlerde kullanılan en gözde taşlardan biridir. Bunun başlıca nedeni ise necef tesbihlerin yazın eli terletmemesi ve çekiminin kolay olmasıdır.
Necef taşı, camsı parlaklığı, kristalize yapısı ve şeffaflığı ile tesbih meraklılarının ve koleksiyonerlerin ilgisini çekmiştir. Bazı dini kaynaklarda geçen “Necef’e bakmak Kabe’ye bakmak kadar sevaptır” hadisi de, necef taşından yapılmış tesbihlere manevi değer katmıştır. Oluşumundaki su etkisi nedeniyle, neceften yapılmış tesbihlerin kişiye huzur ve ferahlık getirdiği bilinir. Bilhassa, yaz mevsimlerinde eli terletmeyen ve nemi önleyen yapısıyla, gündelik kullanım için Necef tesbihler tavsiye edilir.